Fiare de călcat

Călcatul hainelor poate fi o corvoadă, dar a avea un fier de călcat bun poate face toată diferența. De la fiare de călcat verticale, până la aparate de călcat cu aburi digitale fară fir Easy Charge, Morphy Richards iți oferă o experiență de călcat cât mai plăcută și personalizată, prin setările diferite de temperatură. Spune adio hainelor șifonate și bucură-te întotdeauna de haine cu aspect mai proaspăt.

Gama de fiare de călcat de la Morphy Richards se pliază pe stilul tău de călcat. Chiar dacă îți netezești hainele înainte să ieși pe ușă sau amâni călcarea hainelor cu zilele, tehnologia britanică știe cum să îți susțină relația ta cu fierul de călcat în punctele cheie. Însă până să ajungi la The One, află după ce criterii să adaugi noul tău fier de călcat în coș.

Cum alegi un fier de călcat bun?

Odată ce îl vei lua în mână, fierul de călcat ideal îți va pregăti hainele mult mai simplu și ușor pentru o nouă zi. Iată după ce caracteristici să te ghidezi atunci când îl alegi:

Design

Alege un fier de călcat cu o formă confortabilă pentru tine. Cel mai important aspect este designul mânerului. Atâta timp cât fierul are un mâner ergonomic, vei putea călca confortabil chiar și mai multe ore la rând.

Greutate

Fierul de călcat trebuie să fie cu greutate pentru a putea netezi cutele. Pe de altă parte, dacă lucrezi cu prea multe kilograme pentru un timp îndelungat, mâna ta va obosi. Asigură-te că alegi un aparat cu care îți e comod să calci mai multe rufe deodată.

Putere (W)

Cu cât fierul de călcat are mai mulți wați, cu atât aparatul va performa mai bine. Fiarele de călcat cu putere mare se încing rapid și netezesc mai rapid cutele hainelor. Afla trucurile Morphy Richards pentru a călca ușor și cele mai dificile haine!

Cablu

Să fie cu cablu normal, extra lung sau fără cablu deloc? Fie că îți place să ai libertate de mișcare sau ai nevoie de un cablu mai lung, există câte o opțiune pentru fiecare.

Garanție

Nu doar că economisești bani pe reparațiile fierului de călcat pe termen lung. Însă un termen mare de garanție mai semnifică un lucru. Producătorul are încredere în produsele sale și e dispus să suporte costurile de reparații pe parcursul mai multor ani. În general, fiarele de călcat au o garanție de 2 ani.

Funcțiile de călcare

Un alt criteriu care îți poate face alegerea fierului de călcat mai ușoară este numărul funcțiilor. În cazul în care oferi atenție specială etichetelor hainelor și știi care e temperatura optimă pentru fiecare tip de material, atunci te poți aventura în rândul opțiunilor cu un număr minim de funcții. Însă dacă dorești să lași ajustarea temperaturii în seama tehnologiei, orientează-te către un model cu câte o funcție pentru fiecare material pe care îl adori și îl ai în garderoba ta.

Încă un pont. Morphy Richards a dezvoltat tehnologia IntelliTemp, o soluție ingenioasă care recunoaște tipul de țesătură de pe masa de călcat și ajustează automat temperatura fierului de călcat în funcție de aceasta.

Tipuri de fiare de călcat

Există mai multe tipuri de fiare de călcat, fiecare cu un set special de abilități:

  • Aparatul de călcat vertical cu abur - Numit și fier de voiaj, aceasta e cea mai compactă versiune a fiarelor de călcat și te ajută să finisezi rapid neregularitățile minore ale hainelor în ultimul moment;
  • Fierul de călcat fără fir - Ai libertate de mișcare cu acest tip de aparat care se bazează pe acumulatori pentru a funcționa. Vezi cum funcționează fierul de călcat fără fir EasyCharge;
  • Stația de călcat - Această opțiune presupune un fier de călcat legat la un rezervor mare de apă, lucru ce asigură un jet puternic de abur cu care poți trece rapid prin teancurile mari de rufe de călcat;
  • Fier de călcat cu IntelliTemp - Marcă Morphy Richards, acest tip de fier de călcat recunoaște materialul pe care urmează să-l calci și își ajustează temperatura singur.

Tipurile de tălpi ale fiarelor de călcat

În funcție de materialul din care e confecționată talpa, fierul de călcat alunecă mai ușor sau mai greu pe material:

  • Talpa de ceramică - Cea mai fină talpă de fier de călcat este confecționată din ceramică. Aceasta distribuie uniform căldura pe suprafața hainelor pentru o sesiune plăcută de călcat.
  • Talpa de inox - Oferă o soluție durabilă pentru o călcare a hainelor fără mult efort;
  • Talpa de aluminiu - Un metal ușor, aluminiul se încălzește bine, însă se poate zgâria ușor după o lungă perioadă în care e folosit.