Chifle pufoase, de casă

Chifle pufoase, de casă, pregătite cu mașina de pâine Homebake, de la Morphy Richards


Ingrediente:
  • Apă 300 ml
  • Lapte praf degresat 1 lingură
  • Unt topit 28 g
  • Zahăr 2 linguri
  • Sare 1 ½ lingurițe
  • Făină albă de grâu 3 ¼ căni (468g)
  • Drojdie cu acțiune rapidă 1 ½ lingurițe
  • Puțin unt pentru a unge tava
  • Diverse semințe (opțional)

Mod de preparare:
  1. Amestecă drojdia cu zahărul, apoi las-o să se activeze, până formează o spumă deasupra. 
  2. Amestecă făina cu sarea, laptele praf și untul. Adaugă apoi și drojdia.
  3. Frământă aluatul și formează apoi 6 chifle din acesta.
  4. Așază chiflele pe o tavă de copt, unsă în prealabil cu unt.
  5. Acoperă apoi chiflele cu o folie alimentară, timp de 20-25 de minute sau până își dublează dimensiunile.
  6. Selectează funcția pentru aluat (programul 8), pune chiflele în mașina de pâine și lasă-le să se coacă timp de 15-20 minute.

Poftă bună!

Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Ciorbă de fasole cu ciolan

Mesaros Denisa a propus o ciorbă de fasole cu ciolan sau Zamă de pășulă denumită în Banat, un fel de mâncare tradițional românesc ce poate fi preparat cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Zamă de ouă

Încearcă zama de ouă propusă de Alina Butnar, cremoasă și cu un gust deosebit de fin, preparată cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards

Supă cremă de broccoli și cartofi

Supă cremă de broccoli și cartofi, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards