Chifle pufoase, de casă

Chifle pufoase, de casă, pregătite cu mașina de pâine Homebake, de la Morphy Richards


Ingrediente:
  • Apă 300 ml
  • Lapte praf degresat 1 lingură
  • Unt topit 28 g
  • Zahăr 2 linguri
  • Sare 1 ½ lingurițe
  • Făină albă de grâu 3 ¼ căni (468g)
  • Drojdie cu acțiune rapidă 1 ½ lingurițe
  • Puțin unt pentru a unge tava
  • Diverse semințe (opțional)

Mod de preparare:
  1. Amestecă drojdia cu zahărul, apoi las-o să se activeze, până formează o spumă deasupra. 
  2. Amestecă făina cu sarea, laptele praf și untul. Adaugă apoi și drojdia.
  3. Frământă aluatul și formează apoi 6 chifle din acesta.
  4. Așază chiflele pe o tavă de copt, unsă în prealabil cu unt.
  5. Acoperă apoi chiflele cu o folie alimentară, timp de 20-25 de minute sau până își dublează dimensiunile.
  6. Selectează funcția pentru aluat (programul 8), pune chiflele în mașina de pâine și lasă-le să se coacă timp de 15-20 minute.

Poftă bună!

Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Supă Gazpacho de post, cu ulei de rozmarin

Supă Gazpacho de post, cu ulei de rozmarin, gătită cu aparatul Soup Maker Perfect Soup de la Morphy Richards

Chifle pufoase, de casă

Chifle pufoase, de casă, pregătite cu mașina de pâine Homebake, de la Morphy Richards

Supă cremă de morcovi și coriandru

Supă cremă de morcovi și coriandru, gătită cu aparatul Soup Maker Total Control de la Morphy Richards.

Smoothie cu mere și portocale

Smoothie cu mere și portocale, preparat cu aparatul Soup Maker Perfect Soup de la Morphy Richards.