Cod cu sos de lămâie și cimbru, servit cu legume la abur

Preparat cu aparatul de gătit cu aburi, Intellisteam, de la Morphy Richards.


Astăzi îți sugerăm un preparat care nu este doar gustos, ci reprezintă și o masă sănătoasă și echilibrată: cod cu sos de lămâie și cimbru, servit cu legume. Folosind aparatul de gătit cu aburi, Intellisteam, de la Morphy Richards, vei opta pentru combinarea unei mese sănătoase și prepararea rapidă a ingredientelor (care să vor găti în același timp), cu faptul că acest dispozitiv este ușor de curățat.


Ingrediente:
  • file de cod: 2 buc x 140g
  • unt: 4g
  • cimbru proaspăt: 2 ramuri
  • puțină sare și piper negru


Ingrediente sos:
  • unt: 25g
  • coaja rasă de la o lămâie
  • suc de lămâie: ½ lămâie
  • frunze proaspete de cimbru: ½ lingură

Legume:
  • cartofi noi, mici: 350g
  • praz feliat subțire: 100g
  • morcov feliat: 50g
  • fasole verde fină, tăiată și înjumătățită: 75g

Mod de preparare:
  1. Unge cu puțin ulei o fâșie de folie, formând un pachețel, apoi așază bucățile de pește. Pune 2g de unt, adăugă cimbrul și apoi condimenează cu sare și piper.
  2. Sigilează pachețelul din folie și pune-l în compartimentul din spate al aparatului Intellisteam, lăsând loc pe o parte pentru oala mică.
  3. Prepararea sosului: pune 25g unt, sucul de lămâie, coaja sa rasă și frunzele de cimbru în oala mică/ compartimentul mic și pune-le lângă pește.
  4. Poziționează peretele despărțitor în containerul frontal. Pune cartofii într-un singur compartiment. Se amestecă prazul, morcovul și fasolea împreună, apoi se pun în celălalt compartiment. Acoperă ambele containere cu capacele.
  5. Setează timpul pentru pește și sos folosind presetarea pentru pește (20 minute). Setează la 19 minute.
  6. Setează timpul pentru cartofi folosind presetarea pentru legume și rădăcinoase (28 de minute). Setați la 25 de minute.
  7. Setează timpul pentru legume folosind presetarea pentru legumele cu frunze sau păstăi (16 minute). Setați la 15 minute.
  8. Apasă butonul Start / Pauză.

Serviți cu plăcere!

Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Ciorbă de fasole cu ciolan

Mesaros Denisa a propus o ciorbă de fasole cu ciolan sau Zamă de pășulă denumită în Banat, un fel de mâncare tradițional românesc ce poate fi preparat cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Zamă de ouă

Încearcă zama de ouă propusă de Alina Butnar, cremoasă și cu un gust deosebit de fin, preparată cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards

Supă cremă de broccoli și cartofi

Supă cremă de broccoli și cartofi, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards