Postat11 februarie 2021 înDesert, Rețetedecristi@evx
Preparat cu aparatul de gătit cu aburi de la Morphy Richards – Intellisteam.
Fie că este vorba de o cină mai specială, ori de un moment în care dorești să savurezi un desert inedit, prăjitura „fondant de ciocolată” este mereu alegerea perfectă! Această rețetă se prepară foarte ușor, mai ales folosind aparatul de gătit cu aburi, Intellisteam.
Unge interiorul a două forme de brioșe sau de pudding (cu gramaj de 200 ml) cu puțin unt
Pune cacao într-o formă, acoperind uniform părțile laterale și baza. Procedează la fel și cu cealaltă formă.
Topește la bain marie untul cu ciocolata. Nu permite vasului respectiv să atingă apa. Se amestecă ocazional, apoi se lasă să se răcească.
Pune oul, gălbenușul și zahărul într-un bol și amestecă-le timp de 3-4 minute, până când își schimbă culoarea, iar consistența lor devine mai groasă.
Apoi, încorporează ușor amestecul de ciocolată și unt și apoi adaugă făina.
Împarte amestecul în două jumătăți, cantități pe care le vei pune în cele două forme. Apoi, pune formele în aparatul Intellisteam, în recipientul din spate. Acoperă apoi recipientul cu capacul.
Setează timpul folosind funcția pentru X (30 de minute) și reglează-l la 17 minute. Apasă butonul Start / Pauză.
După cele 17 minute, scoate matrițele din recipientul Intellisteam, folosind mănuși de cuptor și lasă-le la răcit pentru 2 minute. Apoi, răstoarnă cele două forme în farfurii.
Se servesc reci, cu topping, înghețată sau fructe (după preferințe).