Fondant de ciocolată

fondant de ciocolata

Preparat cu aparatul de gătit cu aburi de la Morphy Richards – Intellisteam.

Fie că este vorba de o cină mai specială, ori de un moment în care dorești să savurezi un desert inedit, prăjitura „fondant de ciocolată” este mereu alegerea perfectă! Această rețetă se prepară foarte ușor, mai ales folosind aparatul de gătit cu aburi, Intellisteam.

Ingrediente

  • unt nesărat: 50g
  • cacao: ½ lingură
  • ciocolată neagră (85% cacao): 50g
  • ou: 1 bucată
  • gălbenuș de ou: 1 bucată
  • zahăr tos: 50g
  • făină: 1 lingură
  • opțional: topping, smântână, înghețată sau fructe (pentru servire, după preferințe)

Mod de preparare

Pasul 1

Unge interiorul a două forme de brioșe sau de pudding (cu gramaj de 200 ml) cu puțin unt

Pasul 2

Pune cacao într-o formă, acoperind uniform părțile laterale și baza. Procedează la fel și cu cealaltă formă.

Pasul 3

Topește la bain marie untul cu ciocolata. Nu permite vasului respectiv să atingă apa. Se amestecă ocazional, apoi se lasă să se răcească.

Pasul 4

Pune oul, gălbenușul și zahărul într-un bol și amestecă-le timp de 3-4 minute, până când își schimbă culoarea, iar consistența lor devine mai groasă.

Pasul 5

Apoi, încorporează ușor amestecul de ciocolată și unt și apoi adaugă făina.

Pasul 6

Împarte amestecul în două jumătăți, cantități pe care le vei pune în cele două forme. Apoi, pune formele în aparatul Intellisteam, în recipientul din spate. Acoperă apoi recipientul cu capacul.

Pasul 7

Setează timpul folosind funcția pentru X (30 de minute) și reglează-l la 17 minute. Apasă butonul Start / Pauză.

Pasul 8

După cele 17 minute, scoate matrițele din recipientul Intellisteam, folosind mănuși de cuptor și lasă-le la răcit pentru 2 minute. Apoi, răstoarnă cele două forme în farfurii.

Pasul 9

Se servesc reci, cu topping, înghețată sau fructe (după preferințe).

Serviți cu plăcere!



Distribuie

CELE MAI NOI REȚETE

IMG 20220709 161819

Green Gazpacho by Chef Iulian Mitea

Ideală pentru zilele lungi de vară când dorești să te bucuri de prospețimea legumelor

IMG 20220709 171824

Raspeberry Frozen Icecream by Chef Iulian Mitea

Gustă vara din plin cu un desert pe care il poți crea rapid. Atât de delicios, încât va fi pe placul tuturor.

IMG 20220709 164730

Smoothie Pepene Galben by Chef Iulian Mitea

Pepenele galben, de sezon, nu a arătat niciodată mai bine. Încearcă-l într-o combinație irezistibilă de smoothie ușor și sănătos.

IMG 20220709 144155

Supă Cremă de mazăre și mentă by Chef Iulian Mitea

Un strop de sănătate zilnică, savoare și cremozitate. Prepară această rețetă ca alternativă de prânz sau cină.