Fondant de ciocolată

Preparat cu aparatul de gătit cu aburi de la Morphy Richards, Intellisteam.


Fie că este vorba de o cină mai specială, ori de un moment în care dorești să savurezi un desert inedit, prăjitura „fondant de ciocolată” este mereu alegerea perfectă! Această rețetă se prepară foarte ușor, mai ales folosind aparatul de gătit cu aburi, Intellisteam.


Ingrediente:
  • unt nesărat: 50g
  • cacao: ½ lingură
  • ciocolată neagră (85% cacao): 50g
  • ou: 1 bucată
  • gălbenuș de ou: 1 bucată
  • zahăr tos: 50g
  • făină: 1 lingură
  • opțional: topping, smântână, înghețată sau fructe (pentru servire, după preferințe)

Mod de preparare:
  1. Unge interiorul a două forme de brioșe sau de pudding (cu gramaj de 200 ml) cu puțin unt
  2. Pune cacao într-o formă, acoperind uniform părțile laterale și baza. Procedează la fel și cu cealaltă formă.
  3. Topește la bain marie untul cu ciocolata. Nu permite vasului respectiv să atingă apa. Se amestecă ocazional, apoi se lasă să se răcească.
  4. Pune oul, gălbenușul și zahărul într-un bol și amestecă-le timp de 3-4 minute, până când își schimbă culoarea, iar consistența lor devine mai groasă.
  5. Apoi, încorporează ușor amestecul de ciocolată și unt și apoi adaugă făina.
  6. Împarte amestecul în două jumătăți, cantități pe care le vei pune în cele două forme. Apoi, pune formele în aparatul Intellisteam, în recipientul din spate. Acoperă apoi recipientul cu capacul.
  7. Setează timpul folosind funcția pentru X (30 de minute) și reglează-l la 17 minute. Apasă butonul Start / Pauză.
  8. După cele 17 minute, scoate matrițele din recipientul Intellisteam, folosind mănuși de cuptor și lasă-le la răcit pentru 2 minute. Apoi, răstoarnă cele două forme în farfurii.
  9. Se servesc reci, cu topping, înghețată sau fructe (după preferințe).

Serviți cu plăcere!

Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Ciorbă de fasole cu ciolan

Mesaros Denisa a propus o ciorbă de fasole cu ciolan sau Zamă de pășulă denumită în Banat, un fel de mâncare tradițional românesc ce poate fi preparat cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Zamă de ouă

Încearcă zama de ouă propusă de Alina Butnar, cremoasă și cu un gust deosebit de fin, preparată cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards

Supă cremă de broccoli și cartofi

Supă cremă de broccoli și cartofi, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards