Inspirație din bucătăriile a 3 mămici, pentru tine și familia ta

Saute Soup Hero

Copiii au întotdeauna cerințe mai speciale atunci când vine vorba despre alimentația lor, iar refuzul alimentelor hrănitoare și necesare pentru creștere, precum legumele, e destul de comun în rândul lor. Tocmai din acest motiv, supa este metoda cea mai convenabilă și cea mai sigură pentru a crește consumul de legume al întregii tale familii, de la mic la mare.

Și, pentru a te convinge că supa nu este doar gustoasă și hrănitoare, ci și foarte simplu și rapid de preparat, am invitat 3 mămici – Ligia LazărRoxana Mastan și Ramona Nistor – pentru a-ți dezvălui secretele lor privind prepararea supei și 3 rețete foarte interesante, ca inspirație pentru momentele în care rămâi în pană de idei.

Supele sunt o alegere excelentă pentru mese sănătoase

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că legumele sunt o parte vitală a unei alimentații sănătoase. Fiecare tip de legumă – de la anghinare la dovlecel – oferă o varietate de nutrienți în combinații unice de vitamine și minerale. Legumele au un conținut scăzut de grăsimi și calorii și sunt, de asemenea, bogate în fibre. Iar supa este metoda cea mai ușoară și sigură de a consuma cantitatea necesară de legume care, de altfel, nu își va pierde coeficientul de nutriție după fierbere.

În plus, îți oferă posibilitatea de a explora creativitatea în bucătărie și de a încerca diverse combinații de legume și alte ingrediente, astfel încât să poți diversifica meniul zilnic și să eviți situația în care cel mic ajunge să se plictisească de un anumit gust.
Știai că un soup maker poate reduce în mod semnificativ timpul petrecut în bucătărie?

Rețetele tradiționale de supă necesită multe etape de preparare (tocarea măruntă a legumelor, fierbere pentru perioade lungi de timp, blenduire), deci mult timp petrecut în bucătărie. Să nu uităm și de numărul mare de vase, ustensile și accesorii care sunt necesare pentru toate etapele.

Un soup maker poate face treaba mult mai ușoară, din toate punctele de vedere (timp și confort), iar pentru a confirma acest lucru, am invitat 3 mămici care au testat Soup Maker-ul Compact de la Morphy Richards, perfect pentru supe, supe cremă și smoothie-uri! Rezultatul? Se pare că cei mici au dat verdictul destul de repede, dar te lăsăm să descoperi și tu rețetele și secretele mămicilor.

Citeste mai mult aici: desprecopii.comDistribuie

CELE MAI NOI REȚETE

IMG 20220709 161819

Green Gazpacho by Chef Iulian Mitea

Ideală pentru zilele lungi de vară când dorești să te bucuri de prospețimea legumelor

IMG 20220709 171824

Raspeberry Frozen Icecream by Chef Iulian Mitea

Gustă vara din plin cu un desert pe care il poți crea rapid. Atât de delicios, încât va fi pe placul tuturor.

IMG 20220709 164730

Smoothie Pepene Galben by Chef Iulian Mitea

Pepenele galben, de sezon, nu a arătat niciodată mai bine. Încearcă-l într-o combinație irezistibilă de smoothie ușor și sănătos.

IMG 20220709 144155

Supă Cremă de mazăre și mentă by Chef Iulian Mitea

Un strop de sănătate zilnică, savoare și cremozitate. Prepară această rețetă ca alternativă de prânz sau cină.