Middle Eastern Stew – Slow Cooker

Tocană vegetariană (ca în Orientul Mijlociu) – gătită cu aparatul Slow Cooker Morphy Richards Read Sear and Stew (cod 460014).

Potrivită pentru o cină ușoară.


Ingrediente:
  • Ulei de măsline: 2 lingurițe
  • Ceapă tăiată cubulețe: 200g
  • Usturoi zdrobit: 2 căței
  • Un dovleac Butternut, decojit și tăiat în cuburi
  • Un dovlecel, tăiat în bucăți: 400g
  • Roșii cherry: 280g
  • Vinete tăiate cubulețe: 200g
  • Chimion: o linguriță
  • Turmeric: o linguriță
  • Scortisoara: o linguriță
  • Linte verde: 150g
  • Tomate la conservă: 800g
  • Apă: 200ml


Timp:
  • Timp total pentru rețetă: 8 ore și 20 de minute
  • Timp de preparare: 20 de minute
  • Timp de gătit: 8 ore
  • Porții: 4
Ustensile:
  • Tocător
  • Cuțit ascuțit
  • Presă de usturoi
  • Linguriţă
  • Deschizător de conserve
  • Cană gradată pentru măsurare
  • Lingură de lemn


Mod de preparare:

Etape de pregătire:

  1. Curăță dovleacul Butternut, scoate semințele și tăie-l cuburi
  2. Zdrobește usturoiul
  3. Curăță și toacă ceapa
  4. Toacă dovlecelul
  5. Toacă vinetele

Etape de gătire:

  1. Așază vasul de gătit pe plită, adaugă uleiul de măsline și încălzește-l. SFAT: Te rugăm să folosești o mănușă de cuptor atunci când atingi mânerul lateral al oalei, pentru a preveni alunecarea acesteia atunci când amesteci în mâncare.
  2. Adaugă ceapa și usturoiul în oala de gătit, apoi prăjește-le timp de două minute.
  3. Adaugă cuburile de dovleac Butternut, apoi dovlecelul tocat, urmat de roșiile cherry și de vinetele tocate.
  4. Adaugă condimentele în oala de gătit și lasă la prăjit încă 3 minute. Oprește plita și așază oala de gătit pe baza aparatului. SFAT: Să ai în vedere faptul că mânerele vor deveni fierbinți în timpul procesului de gătit.
  5. Se toarnă roșiile din conservă și apa în oala de gătit, apoi se amestecă pentru a se omogeniza.
  6. Adaugă lintea și apoi amestecă.
  7. Așază capacul pe oală și, utilizând butonul de control, selectează setarea dorită pentru gătit, ținând cont de timpul necesar pregătirii acesteia. SFAT: Ajustează setarea de gătit în funcție de durată: setarea lentă de gătit, pentru mâncare suculentă – 8 – 10 ore; setarea medie de gătit – mâncarea se gătește la foc mediu, în 6-8 ore; setare de gătire rapidă – 4-6 ore.
  8. Când mâncarea este gata, apasă butonul de oprire.

Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Ciorbă de fasole cu ciolan

Mesaros Denisa a propus o ciorbă de fasole cu ciolan sau Zamă de pășulă denumită în Banat, un fel de mâncare tradițional românesc ce poate fi preparat cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Zamă de ouă

Încearcă zama de ouă propusă de Alina Butnar, cremoasă și cu un gust deosebit de fin, preparată cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards

Supă cremă de broccoli și cartofi

Supă cremă de broccoli și cartofi, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards