Nuggets de curcan, cu garnitură de cartofi dulci și dovlecei cu usturoi

Nuggets de curcan, cu garnitură de cartofi dulci și dovlecei cu usturoi, gătite cu aparatul de gătit cu aburi, Intellisteam, de la Morphy Richards


Ingrediente:
  • Carne de curcan – tocată 250g
  • Ceapă mică, tocată 1 buc.
  • Ulei de măsline 1 lingură
  • Frunze de oregano uscate/ proaspete 1 linguriță 
  • Rozmarin uscat / proaspăt 1 linguriță 
  • Căței de usturoi – tocați 2 buc.                      
  • Frunze mari de busuioc 4 buc.
  • Spanac decongelat o mână de spanac proaspăt/o bilă congelată                                                     
  • Coajă de la jumătate de lămâie
  • Sare de mare ¼ linguriță 
  • Piper negru
  • Cartofi dulci, decojiți și tocați bucăți 200g 
  • Dovlecei medii, tăiați rondele 180g 
  • Usturoi tocat pentru servire 1 cățel 
  • Garnitură
  • Un cub de unt sau puțin ulei de măsline
  • Humus
  • Pătrunjel cu frunze plate, tocat grosier

Mod de preparare:
  1. Folosind un robot de bucătărie, procesează ceapa alături usturoi, oregano, rozmarin, busuioc, spanac, coaja de lămâie, sare, piper și ulei de măsline, până când devine o pastă consistentă.
  2. Așază amestecul obținut într-un castron mare și adaugă carnea de curcan.
  3. Din compoziția obținută, modelează 6 nuggets. Pune-le apoi pe o farfurie și lasă-le la frigider pentru cel puțin 20 de minute.
  4. Așază cele 6 Nuggets într-o bucată de folie alimentară, suficient de mare pentru a se putea împături. Sigilează folia și pune-o în tava de orez din Intellisteam.
  5. Pune cartofii în recipientul mic din Intellisteam.
  6. Așază dovleceii în celălalt compartiment mic din aparat, pune și usturoiul tocat, apoi amestecă. Așază tava de orez în compartimentul din spate. Poziționează peretele despărțitor în containerul frontal. Așază recipientul mic cu cartof dulce în partea stângă, iar cel cu dovlecei în partea dreaptă a containerului frontal. Acoperă ambele recipiente cu căpăcele.
  7. Pentru Nuggets de curcan selectează presetarea pentru carne de pasăre (28 de minute) și setează timpul de gătire la 20 de minute. Pentru cartofi, selectează presetarea pentru legume și rădăcinoase (28 de minute) și setează timpul de gătire la  25 de minute. Pentru dovlecei selectează presetarea pentru legumele cu frunze și păstăi (16 minute) și setează timpul de gătire la 13 minute. Apasă apoi butonul Start / Pauză.
  8. Când programul e gata, pasează cartofii dulci într-un bol, alături de un cub de unt sau ulei de măsline. 
  9. Servește cartofii alături de Nuggets de curcan și dovlecei. Opțional: poți adăuga câteva frunze de pătrunjel sau chiar humus.

Poftă bună!

Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Ciorbă de fasole cu ciolan

Mesaros Denisa a propus o ciorbă de fasole cu ciolan sau Zamă de pășulă denumită în Banat, un fel de mâncare tradițional românesc ce poate fi preparat cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Zamă de ouă

Încearcă zama de ouă propusă de Alina Butnar, cremoasă și cu un gust deosebit de fin, preparată cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards

Supă cremă de broccoli și cartofi

Supă cremă de broccoli și cartofi, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards