Ouă scoțiene, preparate acasă

Preparate cu robotul de bucătărie Morphy Richards Prepstar.


Această rețetă de ouă scoțiene chiar este o gustare inspirată! Este perfectă atât pentru un picnic în parc, cât și ca gustare la final de petrecere. Folosind robotul de bucătărie Prepstar de la Morphy Richards, pentru a obține pesmet din pâine, vei vedea că este o rețetă rapidă și ușor de preparat!


Ingrediente:
  • ouă mari: 10 bucăți
  • cârnați fără piele: 8 bucăți
  • arpagic proaspăt: ½ legătură
  • pătrunjel proaspăt, cu frunze plate: ½ legătură
  • nucșoară: 2 lingurițe
  • muștar englezesc: 1 lingură
  • făină: 20g
  • pâine albă (se recomandă pâine mai veche):  300g
  • Ulei vegetal pentru prăjit 
  • sare: un vârf de cuțit
  • piper: un vârf de cuțit

Mod de preparare:
  1. Începe prin a fierbe ouăle. Astfel, adaugă 8 ouă într-un vas cu apă rece și lasă-le la fiert timp de 3 – 4 minute.
  2. După ce acestea au fiert, transferă-le într-un castron cu apă rece.
  3. Odată răcite, va trebui să cureți cu atenție coaja de pe ouă.
  4. Adăugă carnea într-un castron.
  5. Taie mărunt arpagicul și pătrunjelul proaspăt, apoi adaugă-le peste carne, amestecând. Adaugă apoi muștarul, sarea, piperul și nucșoara.
  6. După ce amesteci, împarte cantitatea obținută în 8 bile.
  7. În continuare, vei avea nevoie de trei farfurii. Pe o farfurie adaugă făina.
  8. Pune cele două ouă rămase pe a doua farfurie.
  9. Folosind robotul de bucătărie Prepstar, adaugă pâinea și lasă aparatul să funcționeze până când pesmetul de pâine este așa cum îl doriți (fie mai gros, fie mai fin). Apoi, pune pesmetul obținut pe a treia farfurie.
  10. Pune puțină făină pe mâini și începe să modelezi cele 8 bile obținute, până când acestea au o formă ovală.
  11. Apoi, dă prin făină câte un ou fiert și decojit, apoi pune-l în mijlocul unei bile de carne.
  12. În continuare, modelează ușor și uniform carnea în jurul oului.
  13. Dă prin făină oul învelit în carne, scutură orice exces, apoi înmoaie-l în ou, apoi în pesmet.
  14. Repetă acest proces cu toate cele 8 ouă.
  15. Apoi, adaugă uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o friteuză și încălzește-l până la aproximativ 150ºC.
  16. Acum, cu o lingură cu fante, pune ouăle în tigaie și gătește-le timp de 4 minute, sau până devin aurii. Trebuie să le întorci pe ambele părți, pentru a te asigura că sunt prăjite uniform.
  17. Scoate-le cu o lingură cu fante, scurgând excesul de ulei pe hârtia de bucătărie. Lăsă-le să se răcească, apoi serviți cu plăcere!

Lăsă-le să se răcească, apoi serviți cu plăcere!

Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Ciorbă de fasole cu ciolan

Mesaros Denisa a propus o ciorbă de fasole cu ciolan sau Zamă de pășulă denumită în Banat, un fel de mâncare tradițional românesc ce poate fi preparat cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Zamă de ouă

Încearcă zama de ouă propusă de Alina Butnar, cremoasă și cu un gust deosebit de fin, preparată cu ajutorul aparatului Soup Maker Compact de la Morphy Richards.

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată

Supă clară de legume, tăieței și șuncă afumată, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards

Supă cremă de broccoli și cartofi

Supă cremă de broccoli și cartofi, creată de Rațiu Ruxandra și preparată cu Soup Maker Compact de la Morphy Richards