Rețete Slow Cooker – 3 idei pe care trebuie să le încerci

Rețetele la Slow Cooker sunt cele mai simple scurtături către mese îndestulătoare, care satisfac toate poftele din casa ta. Cele 3 idei de rețete la Slow Cooker pe care trebuie să le încerci sunt potrivite pentru oricine are poftă de ingrediente gătite lent, care ajung să-și contopească gusturile intense într-o singură simfonie armonioasă. În esență, un caiet cu rețete la Slow Cooker este primul pas către simplificarea procesul de gătire în urma căruia rezultă aroma autentică a rețetelor cu tradiție.

Minunatele aparate de tip Slow Cooker fac tuturor viața mai ușoară în bucătărie. Dacă până să colecționezi un Slow Cooker pe placul tău, prânzul tău presupunea eforturi laborioase la aragaz, ei bine, venirea unui astfel de aparat la tine acasă va eficientiza cu mult timpul pe care obișnuiești să-l aloci în bucătărie. Slow Cooker-ul Morphy Richards te ajută să petreci mai puține minute pregătind mâncarea și te scutește și de frecarea aprigă a oalei de gătit în timpul spălării. 

Astfel, Slow Cooker-ul îți dăruiește tehnologia avansată a gătitului lent. Tot ce îți rămâne de făcut e să aduci creativitatea în bucătărie. Poți începe chiar cu cele 3 rețete Slow Cooker pe care ți le-am pregătit: pui la Slow Cooker, sarmale în foi de viță la Slow Cooker și vită la Slow Cooker. Îți vom prezenta și cele mai utile trucuri pe care oricine le poate aplica pentru a obține rețete delicioase la Slow Cooker.

Care sunt avantajele gătitului la Slow Cooker?

De ce să alegi să prepari rețete la Slow Cooker în detrimentul aragazului sau al altui aparat? Care ar fi beneficiile de care te-ai bucura dacă ai alege să gătești cel puțin 2 rețete la Slow Cooker în fiecare săptămână?

Dacă încă ești în stadiul în care deliberezi lista scurtă de aparate electrocasnice de bază în bucătărie, trebuie să te informezi cu privire la avantajele de a găti rețete la Slow Cooker. Află că există multe motive care să te convingă să așezi aparatul Slow Cooker mai în față pe blatul de bucătărie.

1. Slow Cooker-ul contribuie la o dietă sănătoasă

Formele populare de gătit precum prăjirea sau fierberea produc un fenomen major la nivelul structurii fibrelor de mâncare. Temperaturile mari multiplică șansele de distrugere a nutrienților din alimente.

De aceea, orice rețete pentru Slow Cooker ai găti, farfuria ta va avea parte doar de o densitate ridicată de nutrienți. Asta pentru că acest tip de aparat se bazează pe gătirea la temperaturi scăzute, de-a lungul a unei perioade extinse de timp.

În plus, listele de rețete Slow Cooker au aproape întotdeauna în comun un ingredient cheie: bulionul sau supa de legume. În aceste cazuri, rețetele la Slow Cooker se pot dezice de tot de la cantitățile mari de ulei, ingredientele gătindu-se foarte bine direct în sos.

Nu în ultimul rând, lipsa surplusului de ulei indică încă un avantaj valoros atunci când gătești rețete la Slow Cooker. Sunt puține șanse ca prânzul sau cina ta să se ardă sau să se gătească prea tare, astfel încât să-și piardă aroma complet, iar textura ingredientelor să se înmoaie spre aversiunea celor mici.

2. Slow Cooker-ul exclude timpul de supraveghere

Spre deosebire de majoritatea aparatelor de gătit, Slow Cooker-ul introduce un element nou, care cu siguranță va face diferența în stilul tău de viață. Slow Cooker-ul nu are nevoie de atenția ta constantă.

Astfel că, în loc să stai cu grija arderii cinei tale sau a momentelor când oala dă în clocot, tot efortul tău în bucătărie se va reduce doar la pregătirea rețetei la Slow Cooker. Tot ce trebuie să faci este să plasezi ingredientele în interiorul vasului de la Slow Cooker, iar aparatul se va îngriji de preschimbarea lor într-o masă delicioasă și nutritivă.

Până la urmă, ce este mai important pentru tine? Timpul pe care-l petreci în bucătărie sau timpul dedicat pasiunilor tale? Cu Slow Cooker-ul Morphy Richards, te poți bucura și de mese proaspete, gătite în bucătăria ta, și de mai mult timp liber.

3. Carne mai fragedă

Metoda lentă de gătire la care aparatul Slow Cooker excelează ascunde multe alte avantaje. De exemplu, știai că porțiile tari de carne devin mai fragede dacă sunt gătite în rețete la Slow Cooker? Acest fapt explică de ce o parte dintre rețetele pentru Slow Cooker implică ingrediente precum carne de vânat.

Poți folosi un Slow Cooker pentru a frăgezi carnea de vită, friptura sau antricotul. Rezultatul va fi un fel principal savuros și fraged.

4. Ușor de folosit

Rețetele pentru Slow Cooker nu dau niciodată greș. Acest lucru se întâmplă datorită unui singur lucru. Aparatele Slow Cooker nu necesită multe cunoștințe pentru a fi folosite cu spor.

Pui la Slow Cooker – Pui gătit ca la rotisor

Ești la început cu capitolul rețete la Slow Cooker? Atunci îți recomandăm o rețetă pentru Slow Cooker simplă. Ingredientul principal va fi un pui întreg, care la final va prinde acel gust fraged, specific rotisorului. 

Având în vedere faptul că întotdeauna carnea de pui se va găti repede și ușor, această rețetă pentru Slow Cooker este ideală pentru începători. Bucătarul se va bucura de mai mult timp liber, limitând gătitul doar la câțiva pași simpli și va prinde încredere în abilitățile sale datorită rezultatului absolut delicios.

Ingrediente

  • Pui întreg 1,2 kg.
  • Cartof 3 buc. 
  • Morcov mare 1 buc.
  • Cățel de usturoi 4 leg.
  • Boia dulce 1 lg.
  • Oregano 1 lg.
  • Zahăr brun 1 lg.
  • Cimbru 1 lg.
  • Piper

Mod de preparare

Pasul 1

Curăță legumele și taie-le rondele.

Pasul 2

Tapetează fundul vasului de Slow Cooker cu un rând de legume.

Pasul 3

Spală puiul și șterge-l de umezeală cu un prosop de bucătărie.

Pasul 4

Leagă pulpele puiului cu o sfoară și poziționează-l în Slow Cooker pe patul de legume. Carnea nu trebuie să atingă pereții vasului.

Pasul 5

Pisează cățeii de usturoi și ametescă-i cu celelalte mirodenii într-un vas separat.

Pasul 6

Freacă pielea puiului cu mixul de mirodenii obținut.

Pasul 7

Setează aparatul Slow Cooker Morphy Richards pe funcția ”High” și lasă mâncarea la gătit între 4 și 6 ore, în funcție de dimensiunea puiului întreg.

Pasul 8

Servește rețeta de pui la Slow Cooker alături de un bol de salată.

Sarmale în foi de viță la Slow Cooker-ul Morphy Richards

Oala de sarmale adună întotdeauna toți membrii familiei în jurul ei, oriunde ar fi. Însă nimeni nu o să creadă că gustul autentic românesc a fost recreat în aparatul electrocasnic Slow Cooker Morphy Richards. 

Din fericire, rețetele la Soup Maker cuprind și rețete emblematice pentru mesele în familie de Crăciun. Sarmalele capătă gustul acrișor al foilor de viță de vie, de o textură aspră, care învelesc întregul preparat într-o experiență unică în gastronomia românească. 

Astăzi, această rețetă pășește în era tehnologiei datorită aparatului Slow Cooker și modului său extraordinar de gătire lentă. Gustul preparatului final te va transporta negreșit în copilărie. Iată cum să gătești chiar tu rețeta de sarmale în foi de viță la Slow Cooker-ul Morphy Richards:

Ingrediente

  • Foi de viță 35 buc.
  • Carne tocată amestec 700gr
  • Orez 100 gr
  • Suc de roșii 200 ml
  • Borș 200 ml
  • Ceapă 1 buc.
  • Boia dulce 1 lg.
  • Mărar tocat  ½ leg.
  • Pătrunjel  ½ leg.
  • Smântână  400 ml
  • Sare și piper

Mod de preparare

Pasul 1

Condimentează bine carnea tocată cu sare și piper. Adaugă verdeața tocată.

Pasul 2

Călește în oala Slow Cooker-ului Morphy Richards pe aragaz ceapa tocată și adaugă sare.

Pasul 3

Adaugă și orezul nefiert și călește compoziția obținută timp de 3 minute. Scoate oala de pe foc.

Pasul 4

Amestecă ceapa călită cu carnea tocată și frământă bine cu mâinile până la omogenizare.

Pasul 5

Taie codițele frunzelor de viță. Așează pe masa de bucătărie foile de viță de vie cu partea cu nervurile proeminente în sus. Centrează o lingură din compoziția de carne pe fiecare foaie. Oprește 3 frunze pentru mai târziu.

Pasul 6

Rulează foile de viță astfel umplute și asigură-te că pliezi capetele astfel încât extremitățile să fie bine închise. 

Pasul 7

Setează aparatul Slow Cooker Morphy Richards pe funcția ”High” și lasă mâncarea la gătit între 4 și 6 ore, în funcție de dimensiunea puiului întreg.

Pasul 8

Așează sărmăluțele în vasul Slow Cooker-ului și formează două rânduri. Acoperă sarmalele cu cele 3 frunze oprite anterior.

Pasul 9

Servește cu mărar proaspăt și smântână pe deasupra.

Vită la Slow Cooker – Friptură fragedă de vită cu legume

Când anotimpul rece încearcă să-și facă loc în casa ta, e timpul pentru acele rețete la Slow Cooker care încălzesc inima și stomacul. În cazul nostru, am ales să îți recomandăm o rețetă sățioasă, fragedă și aromată, pe bază de carne de vită.

Această rețetă de vită la Slow Cooker nu necesită multe pregătiri. Cu toate acestea, are nevoie de ore bune pentru a ajunge la rezultatul care te face să poftești doar de la miros. La final, carnea de vită la Slow Cooker va ajunge atât de fragedă, încât se va desprinde singură, fibră cu fibră.

Ingrediente

  • Cap de piept de vită 1 kg.
  • Ceapă 4 buc.
  • Morcovi feliați 225 gr
  • Nap suedez, cubulețe 100 gr
  • Ulei de floarea soarelui 1 lg.
  • Ierburi aromate  1  mănunchi.
  • Cimbru 1 lg.
  • Sare și piper

Mod de preparare

Pasul 1

Încălzește uleiul în oala Slow Cooker-ului Morphy Richards și călește carnea de vită până se rumenește pe toate părțile.

Pasul 2

Adaugă ingredientele rămase, condimentează cu puțină sare și mută oala de pe aragaz în aparatul electric Slow Cooker. Acoperă oala cu capacul de sticlă.

Pasul 3

Setează aparatul pe funcția ”High” și lasă compoziția la gătit lent între 4 și 6 ore, în funcție de mărimea bucății de carne de vită la Slow Cooker.

Pasul 4

Scoate friptura din oala Slow Cooker-ului cu o lingură perforată și las-o la răcit pentru 10 minute. Poți folosi lichidul rămas în urma gătirii în oala Slow Cooker-ului ca bază pentru un sos aromat de friptură.

Pasul 5

Taie carnea de vită în felii și toarnă sosul pe deasupra. Ornează cu pătrunjel proaspăt și servește pe un pat de legume

Trucuri utile pentru rețete delicioase gătite la Slow Cooker

Chiar dacă poți prepara rețete la Slow Cooker și fără să ai experiență cu acest tip de aparat, e bine să deprinzi anumite trucuri în prealabil. Astfel, vei avea parte de o tranziție simplă în bucătărie, de la vechea ta rutină de gătit la una modernă, complet tehnologizată. Iată ce trebuie să afli despre Slow Cooker-ul tău:

  • Ai grijă să umpli oala Slow Cooker-ului astfel încât compoziția rețetei să treacă cel puțin de jumătatea vasului. În acest mod, te vei asigura că vei vei obține întotdeauna mese perfect gătite.
  • Dacă nu ești mulțumit de cantitatea de lichid care s-a scurs din ingrediente spre finalul programului de gătire, există un truc ce te ajută să remediezi situația. La finalul rețetei, îndepărtează capacul și setează butonul de control pe funcția ”High”. După 30 sau 45 de minute, cantitatea de lichid din vas se va reduce considerabil.
  • Gătitul lent depinde foarte mult de mediul propice creat prin acoperirea oalei cu capacul. Însă de fiecare dată când îndepărtezi capacul, fie că adaugi ingrediente, verifici mâncarea sau amesteci, acest mediu ideal își pierde din proprietăți. De aceea, este recomandat să prelungești durata de gătire cu 15 minute la fiecare mutare a capacului.
  • Majoritatea rețetelor cu carne și legume au nevoie de 8-10 ore pe funcția ”Low”, 6-8 ore pe funcția ”Medium” și 4-6 ore pe funcția ”High”.
  • Slow Cooker-ul gătește ingredientele cu o intensificare delicioasă de savoare. Însă nu toate alimentele se pot găti la acest aparat. De exemplu, evită să prepari rețete la Slow Cooker care conțin următoarele ingrediente: paste, fructe de mare, lapte, frișcă. Ceea ce poți găti la Slow Cooker sunt rețetele pe bază de carne și legume, scufundate în sosuri.
  • Cu cât tai mai mărunt ingredientele, cu atât mai bine se vor găti.

Rețete Slow Cooker – Debutul bucătăriei tehnologizate

În concluzie, lista de rețete la Slow Cooker cuprinde sugestii pentru toți bucătarii, fie ei începători sau avansați. Atunci când gătești mâncare la Slow Cooker, reține faptul că preparatele tale vor avea nevoie de puțină asistență din partea ta. În plus gustul va fi întotdeauna mai intens decât dacă ai reface exact aceeași rețetă prin orice altă metodă de gătit.

Așadar, cu care dintre cele 3 rețete la Slow Cooker vei începe? Pui la Slow Cooker, vită la Slow Cooker sau sarmale la Slow Cooker?




Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Supă de sfeclă The Black Lodge by Christina One

Supă de sfeclă The Black Lodge, creată de Christina One și preparată cu Soup Maker Total Control de la Morphy Richards.

Ciorbă Frățească din Rusia by Mona Vulpoiu

Ciorbă frățească din Rusia, creată de Mona Vulpoiu și preparată cu Soup Maker Perfect Soup de la Morphy Richards.

Supă Cremă de dovleac by Anca Dușe

Supă cremă de dovleac, creată de Anca Dușe și preparată cu Soup Maker Total Control de la Morphy Richards.

Supă Poirot (supă cremă de roșii coapte) by Maurice Munteanu

Supă Poirot, creată de Maurice Munteanu și preparată cu Soup Maker Clarity de la Morphy Richards.