Supă Cremă de dovleac by Anca Dușe

Pregătită cu Soup Maker-ul Total Control

Andreea: Salutare dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din seria “Interviuri la o supă” by Morphy Richards. Morphy Richards este brandul britanic cu tradiție din 1936. El vine pe piața din România cu o gamă variată de soup makere. Astăzi vom testa unul dintre ele. Este vorba de soup maker-ul Total Control pe care o să-l folosesc împreună cu invitata mea specială, Anca Dușe, fotograf de miniaturi. Bună, Anca!

Anca: Bună, Andreea!

Andreea: Bine ai venit!

Anca: Bine te-am găsit!

Andreea: Pregătită să gătim o supă? 

Anca: Pregătită, pregătită!

Andreea: Mă rog, mai mult vom sta la povești în timp ce acest soup maker își va face treaba și ne va convinge că merită să stăm la povești.

Anca: Sună foarte bine. Hai să vedem!

Andreea: Ce gătim azi?

Anca: O supă cremă de dovleac cu ciuperci, care ar fi fost foarte bună pentru Halloween-ul ce tocmai a trecut. Dar, în fine. Suntem azi aici așa că îi dăm drumul din acest punct.

Care sunt funcțiile soup maker-ului Total Control?

Andreea: M-am bucurat foarte tare când ai ales să facem o supă cremă de dovleac cu acest soup maker. Aparatul de făcut supă are mai multe funcții: 9 la număr. Poți să faci supe, ciorbe, smoothie-uri, poți să ții mâncarea încălzită 30 de minute după ce ai terminat-o de făcut. Ce să mai, o grămadă de funcții. Are și funcția de sotare chiar, pentru că am văzut că vei avea nevoie.

Anca: Aceasta chiar ne trebuie.

Andreea: Ce sotăm cu el? 

Anca: O să sotăm ciupercile, dar mai întâi să punctăm un pic care sunt ingredientele. Adică dovleac tăiat cubulețe amestecat cu un morcov. Cartofi tot așa făcuți cubulețe, mai avem o ceapă micuță, avem ciupercile cărora le vom veni de hac imediat. Decorul o să vi-l arăt la final pentru că este un pic mai deosebit. 

Andreea: Deci vom sota pentru început ciupercile. 

Anca: A început deja să sfârâie.

Andreea: Le lăsăm un pic acolo, să își vadă ele de treabă la sotare.

Anca: Perfect!

Andreea: Anca, ciupercile noastre s-au sotat. Putem să deschidem și să facem partea asta și manual dacă vrem. Poți să amesteci un pic acolo. Știi ce îmi place foarte mult la acest soup maker? Faptul că face el cumva și ține toată aroma, tot mirosul acesta, al fiecărui produs în parte. Le mai lăsăm, ce zici?

Anca: Cred că suntem pe drumul cel bun. Putem pregăti celelalte ingrediente. 

Andreea: Hai cu ele! Dovleacul și morcovul tăiate cubulețe. Cam atât aveți de făcut când vine vorba de lucratul în bucătărie cu un soup maker. Trebuie doar să aveți ingredientele tocate mărunt, așa cum trebuie.

Anca: Acum adăugăm cartofii, un cubuleț cu condimente, sare și piper.

Andreea: Și ceapa când o punem?

Anca: Tot acum. 

Andreea: Ce mai avem aici? Usturoiul este pentru final?

Anca: Cred că putem să îl punem tot acum. 

Andreea: Ador mâncarea cu usturoi. Hai și cu apa și să îl lăsăm pe Total Control să își facă treaba. Trebuie doar să selectăm funcția potrivită acum.

Anca: Cred că smooth, pentru că vrem să iasă consistență de pastă.

Andreea: Da. Soup maker-ul Total Control își face treaba. Până acum ziceai că nu ai mai testat un astfel de soup maker. Ce așteptări ai de la el?

Anca: Sunt foarte curioasă ce poate scoate la final. Așa procesul este foarte facil, după cum am văzut. Nu am venit cu o așteptare clară setată, vreau să fiu surprinsă plăcut. Să vedem ce poate să ne ofere la final din punct de vedere supă. 20 de minute este un timp foarte bun.

Andreea: Foarte bun aș zice și eu. De unde ți-ai luat inspirația pentru această supă cremă de dovleac?

Anca: Mi-am luat inspirația din lucrările fotografice pe care le-am făcut în ultima vreme, în care am folosit și ciuperci și dovleac. După care am cercetat un pic ce se poate face cu aceste ingrediente și uite așa le-am pus cap la cap și a ieșit o combinație de supă cremă de dovleac cu ciupercuțe.

Andreea: Anca, hai să le spunem și celor care ne urmăresc ce înseamnă fotografia de miniaturi. De unde ți-a venit ideea asta în minte?

Anca: Recunosc că mă întreabă foarte multă lume și nu am un răspuns standard, pregătit și inteligent. Am lucrat pentru foarte mult timp într-o companie mare. Am decis să mă duc pe cont propriu pentru că mi s-a urât cu binele, pe scurt. Și am vrut să încerc și altceva după 12 de ani făcut același lucru. Am decis să îmi dau demisia anul trecut în primăvară și să mă fac fotograf de călătorii, hoteluri și resorturi.

Andreea: La fix.

Anca: Numai bine că a venit pandemia. Am rămas toți închiși în casă. Ca atare m-am apucat să construiesc lumi interioare în miniatură pentru că suprafața de care dispuneam era limitată. Astfel am început  să adun elemente familiare pe care le avem cu toții acasă și să adaug și elemente pe care să le și mănânc, ca să nu le depozitez și să ajung să am foarte multe propsuri. Am adus așa, un strop de, sper eu, inspirație și culoare, cu care oamenii au rezonat, iar eu mi-am găsit o misiune. Ia să vedem ce se întâmplă aici, că se aude ceva.

Andreea: Deci, după cum bine vezi, el mărunțește în acest moment ingredientele noastre pentru că vrem o supă cremă foarte fină. Soup maker-ul știe ce are de făcut și își vede de treabă. 

Anca: Și este silențios. Adică atunci când toacă este chiar silențios. 

Andreea: Deci, practic, cât timp se face supa cremă tu poți să creezi în continuare.

Anca: Măcar să mă documentez, pentru că realizarea unei miniaturi îmi ia de la câteva zile la o săptămână că nu pot să fac doar acest lucru. Atunci mă tot întrerup și procesul este destul de alambicat.

Andreea: Dacă ar trebui să integrezi un bol cu supa ta de astăzi într-o pagină a unui calendar, te-ai gândit cum ar arăta ea?

Anca: Probabil ar fi la tematica de Halloween, deci am ratat-o anul acesta la mustață, asta este, dar cred că acolo și-ar găsi cel mai bine locul. 

Andreea: Soup maker-ul Total Control de la Morphy Richards și-a făcut treaba. Avem o supă în 21 de minute. Ia să vedem!

Anca: Hai că pare că e ce trebuie.

Andreea: Ce spui?

Anca: Arată foarte bine, să vedem și ce consistență are. 

Andreea: Tu ești experta aici.

Anca: Să zicem așa că ești tu drăguță.

Andreea: Ce părere ai?

Anca: Are o consistență potrivită.

Andreea: Dintre cele 9 funcții noi am folosit-o pe cea de sotare și pe cea de făcut supă cremă, funcția Smooth. Hai să servim. Dar ce farfurioare aici…

Anca: Da, da! Pregătite din timp.

Andreea: Cine le-a pregătit, oare?

Anca: Le-am pregătit eu. 

Andreea: Artistul fotograf a pregătit și aceste minunate farfurii. 

Anca: Da, trebuie să recunosc că sunt mai talentată la decor decât la conținut. Vreau să îi pun niște detalii.

Adreea: Nicio supă fără verdeață, nu?

Anca: Dar mai ales că dă foarte bine cromatic. Aș vrea să pun un pic într-o parte.

Andreea: Ce avem aici? Flori comestibile?

Anca: Da.

Andreea: Ce nebunie, o supă cremă pe care abia aștept să o gust. Hai să și servim.

Anca: Hai!

Andreea: Am ajuns și la momentul degustării. Întâi pozăm și după care mâncăm, știi că asta e regula, ca să avem ce să postăm. Apropo, arată foarte bine plating-ul tău. Îmi place la nebunie. 

Anca: Mă bucur!

Andreea: Hai să vedem despre ce este vorba. Până la urmă cum o să se numească această supă?

Anca: Grea întrebare. O să îi invităm pe ascultători noștrii să o denumească. 

Andreea: Cum ți s-a părut funcția asta de sotare?

Anca: 2 minute…a mers foarte rapid. Și văd că face o treabă foarte bună. 

Andreea: Și nici n-ai împrăștiat ulei încins prin toată casa, nici pe plită.

Anca: Clar, clar. Totul este contained. 

Andreea: Total Control de la Morphy Richards sunt sigură că ți-a câștigat încrederea. 

Anca: Măi, să știi că da. Abia aștept să îl testez în mai multe situații. 

Andreea: Abia aștept să te văd din nou în acțiune, și, cine știe, să găsim un dovlecel cu o supă într-una dintre lucrările tale.

Anca: De ce nu?

Andreea: Unde te putem găsi?

Anca: Pornind de la numele meu, cam pe toate canalele de social media.

Andreea: Anca Dușe, săru-mâna pentru masă!

Anca: Mulțumesc și eu!

Andreea: Iar pe voi dragilor vă pupăm și vă așteptăm la un nou episod din “Interviuri la o supă” by Morphy Richards. Eu sunt Andreea Remețan, abia aștept să ne revedem pentru a împleti din nou arta cu supa. 

Ingrediente

  • 0.5 kilogram de dovleac, decojit și cu semințele îndepărtate (copt la cuptor în prealabil, după preferințe)
  • 1 morcov mic, decojit
  • 2 cartofi medii, curățați de coajă
  • 1 ceapă mică
  • sare și piper după gust
  • 1 cubuleț de supă de legume sau de pui
  • 300g ciuperci amestecate (canterele, trompete etc), curățate și tăiate
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin, plus încă un pic pentru stropire
  • Pătrunjel, Flori comestibile, parmezan pentru decor
  • Dovleci curățați sub formă de boluri pentru servire

Mod de preparare

Legumele se curăță și se toacă în bucăți mărunte. Dovleacul poate fi copt la cuptor în prealabil, după preferințe. În Soup makerul Total Control, se adaugă uleiul de măsline și ciupercile bine spălate și curățate, apoi se selectează funcția Saute. După ce ciupercile sunt sotate, se adaugă și celelalte ingredinete tocate mărunt, apa (având grijă să nu se depășească nivelul maxim) și se selectează funcția Smooth. Când supa este gata, se toarnă în boluri (normale sau dovleci curățați, pentru extra efect) și se decorează cu ciuperci,pătrunjel, flori comestibile, parmezan.



Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Cozonac la mașina de pâine – Simplu și pufos

Descoperă rețeta ideală de cozonac la mașina de pâine, mai simplu decât ți-ai imaginat! Află cum se pregătește și de ce trucuri să ții cont!

6 idei de cadouri pentru casă care te ajută să salvezi timp în 2022

Mai avem la dispoziție doar câteva zile pentru a pregăti cadourile de Crăciun și Anul Nou pentru cei dragi, iar dacă vreți să evitați aglomerația din magazine, shopping-ul online vă ajută să găsiți un cadou potrivit pentru fiecare.

Cel mai bătrân fier de călcat funcționează de 80 de ani. Și nu a fost reparat niciodată!

Un vechi fier de călcat a trecut cu brio testul timpului și funcționează impecabil de peste 80 de ani. Este o moștenire de familie cu care se mândrește britanicul Chris West.

Supă de sfeclă The Black Lodge by Christina One

Supă de sfeclă The Black Lodge, creată de Christina One și preparată cu Soup Maker Total Control de la Morphy Richards.