Supă Poirot (supă cremă de roșii coapte) by Maurice Munteanu

Pregătită cu Soup Maker-ul Clarity

Andreea: Salutare și bun găsit la un nou interviu din seria “Interviuri la o supă” by Morphy Richards, brandul de electrocasnice cu o tradiție din 1936.  În România Morphy Richards vine cu o gamă largă de soup makere. Avem 5 modele, dar astăzi vom testa unul dintre ele. Mai precis, cel mai nou model de soup maker, Clarity, alături de invitatul meu special, Maurice Munteanu.

Maurice: Salut!

Andreea: Ce faci, Maurice?

Maurice: Uite, mă simt Julia Child.

Andreea: Ai mai folosit un soup maker până acum?

Maurice: Nu am mai folosit un soup maker până acum. Pot să spun că am admirat un soup maker, am dat târcoale unui soup maker și la un moment dat într-o vacanță de vară chiar am filtrat cu un soup maker. Era seară, foarte târziu și lună plină. Dar uite că azi am ocazia să pun mâna fizic pe un soup maker. Să bag chestii la cuptor, să le scot de la cuptor, să prezint niște ingrediente, să adăugăm parmezan, sare și piper. 

Andreea: O să ne distrăm, presimt. Îmi place deja, de la bun început. Maurice, gătești?

Maurice: Nu.

Andreea: Perfect!

Maurice: De asta există în viețile noastre Morphy Richards, nu?

Andreea: Exact. Ce face acest soup maker?

Maurice: Ce?

Andreea: Păi face supe creme, în 19 minute, și ciorbe în vreo 28. Ai adus o rețetă astăzi. 

Maurice: Am venit cu ea de acasă. 

Andreea: Perfect!

Maurice: Nu, nu am venit cu ea de acasă, glumesc.

Andreea: Are un nume?

Maurice: Are un nume, se numește supa Poirot. Este o supă de roșii coapte. Roșii de vară, după caz de toamnă/ iarnă. Cum găsiți. Aici avem deja niște roșii agitate la cuptor. 

Andreea: Cu niște țelină, te ajut eu. Și cu niște condimente, something. 

Maurice: Condimente, adică: două linguri de ulei de măsline și o situație generală de ansamblu care a fost amenințată cu puțin zahăr brun. Doamnele care țin la siluetă trebuie să aibă grijă cu acest ingredient minute, respectiv smântâna. Ne gândim și noi acum la cetățenele care vor să intre în rochia de Revelion, sau cetățenii, mă rog, după caz, că suntem oameni fluizi aici. Așa. Parmezan pentru decor, zahăr brun deja s-a pus. Crutoane tot pentru decor la final și aici avem suc de roșii. Se amestecă toate în Clarity.

Andreea: Tu chiar știi ce faci!

Maurice: Teoretic.

Andreea: M-ai convins. Abia aștept să gust din această supă Poirot. Întâi și întâi începem cu pasul unu, deschidem capacul. 

Maurice: Nu înainte de a că întreba: Have you see Tibbers? My little Teddy bear. Nu l-ai văzut pe Tibbers?

Andreea: Nu!

Maurice: Oh, he is so nice! Tibbers! Și scoatem capacul. 

Andreea: Asistenta ta e pregătită aici. 

Maurice: Capacul trebuie scos cu grijă deoarece există o lamelă aici care nu trebuie îndoită.

Andreea: Ingrediente.

Maurice: Ingredientele minune, respectiv roșiile. Să știți că roșiile miros senzațional. Acum omogenizăm. Eu așa am învățat. Este foarte important.

Andreea: Este de demult ceea ce ai învățat tu, nu mai trebuie să omogenizezi nimic.

Maurice: Nu? Acum adăugăm piper.

Andreea: Mă impresionezi, Maurice. Pare că gătești în fiecare zi.

Maurice: Adăugăm sare, nu foarte multă, ajunge.

Andreea: Superb!

Maurice: Reamestecăm.

Andreea: Chiar nu trebuie, tu nu vrei să înțelegi.

Maurice: Un pic, adică cât să-și intre și ăsta mic în mood.

Andreea: Așa, ce mai punem?

Maurice: Cred că trebuie să punem ăsta, nu?

Andreea: Pune.

Maurice: Pe toată, cu gijă, numărați până la trei și gândiți-vă la ceva frumos, la Corina Chiriac. Ia: “Vino, iubire înapoi, mai vino, te rog!”. Acum, Andreea, avem apă, apă plată.

Andreea: Vreau să adaugi cu stil următorul ingredient. Hai!

Maurice: Și uite acum mă gândesc la soarta garderobelor din acest oraș, respectiv mă confrunt cu o dilemă, mă confrunt cu o chestiune morală, etică: Punem sau nu punem smântână?Votați!

Andreea: Punem. Oricum toată lumea face Crăciunul acasă, revelionul acasă. O să stăm în halat. Mai departe.

Maurice: Mai departe. Am învățat eu mai demult când eram mic, mi-a zis o doamnă, doamna Rizescu, avea un cățel, s-a pierdut cățelul: Mi-a zis că este bine să mai punem piper la final indiferent ce am face. Premix, ca și contesa aceea nebună din Alice, Wonderland. Știi că era o contesă nebună care avea o chestie în bucătărie și de la piper strănuta? Și săreau tigăi și chestii pe acolo? Aici nu o să sară nimic decât gustul de roșii. Gata.

Programele de gătire ale Soup Maker-ului Clarity

Andreea: Acum mă bag eu în seamă și spun că trebuie să punem capacul iar acum vom selecta modul, pentru că noi nu facem ciorbă, adică Chunky. Noi vom face supă cremă de roșii coapte, rețeta Poirot.  Vom selecta modul Smooth. Cred că așa.

Maurice: A, ok!

Andreea: Da, ești pe Smooth și apasă start. Și acum ce putem face în 21 de minute?

Maurice: În 21 de minute putem cuceri America, în 21 de minute putem pretinde că suntem Nancy Pelosi care taie roșii, în 21 de minute putem divorța, în 21 de minute ne putem schimba cariera, în 21 de minute putem face istorie.

Andreea: Super. 

Maurice: Sau, cel mai probabil, nimic.

Andreea: Auzi, Maurice, dar ce ar conține sau cum ar arăta supa Givenchy?

Maurice: Supa Givenchy ca Mr. Hubert de Givenchy, un pic stiff, un pic amețită, un pic tipsy, un pic bitter. Respectiv ar fi o supă de păstârnac. Clasic.

Andreea: Dar supa Raluca Bădulescu?

Maurice: Supa Raluca Bădulescu ar fi o supă Versace.

Andreea: Iar supa care să îți poarte numele?

Maurice: Păi este fix asta, supa Poirot. Eu îl ador pe Poirot și de asta se numește așa această supă. 

Andreea: Revenind la supă, cum ți se pare că au trecut 21 de minute?

Maurice: Au trecut ca-n basme.

Andreea: Hai să vedem ce ai făcut aici.

Maurice: Am făcut o supă cremă divină de roșii. Dar nu îți place cum miroase?

Andreea: Miroase a primăvară în toiul iernii. Este o nebunie, pur și simplu abia aștept să gust.

Maurice: Să aveți grijă când vărsați supa în bol. Avem un bol aici…

Andreea: Cred că ți-au ieșit mai mult de două porții. 

Maurice: Au ieșit vreo patru. Acum urmează partea interesantă, decorarea supei.

Andreea: Adică stil pe supă.

Maurice: Adică stil pe supă, respectiv, parmezan, cimbru după gust.

Andreea: Ai spus noi am gătit…Nu, noi am stat la povești, Clarity a gătit pentru noi

Maurice: Soup maker-ul Clarity a gătit pentru noi dar și noi am făcut totuși niște chestii.

Andreea: Noi vom degusta. Cum ți se pare că a ieșit?

Maurice: Mie mi se pare fantastic ce se întâmplă aici. Mi se pare un real ajutor pentru cetățenii care nu au foarte mari abilități în bucătărie. Soup maker-ul este pentru tații ocupați, pentru mamele care stau prea mult la coafor, pentru toți. Ce spunea dna Rizescu?

Andreea: Nu mai știu.

Maurice: La final adăugăm piper. 

Andreea: Hai să degustăm să vedem ce ai făcut aici. Maurice, Poirot este cu noi. O regulă spune că întâi faci poză, după care mănânci, așa că zic să avem o dovadă, nu? Să ne postăm.

Maurice: Ia să vedem ce notă îmi dai.

Andreea: La look?

Andreea: la tot, la look, la gust, la consistență.

Andreea: Look-ul l-ai făcut tu, deci 5/5, că nu puteam să mă cert cu tine aici la filmare, nu? Hai să vedem gustul. 

Maurice: Dacă o să-mi spui că nu e divin, ești cârcotașă.

Andreea: Am închis ochii deja, deci dacă închid ochii când mănânc e clar. Absolut wow. E chiar primăvară în farfurie.

Maurice: Da, este primăvară în farfurie și trebuie să mai fac o remarcă, o precizare de fapt: Cred că este mai bine cum am făcut noi, cu smântână, nu foarte multă, măcar un pic, dar îi dă o chestie. Deci puneți și puțină smântână.

Andreea: Maurice, 5/5 pentru această supă pregătită cu ajutorul lui Clarity de la Morphy Richards. Bine, ți-ai adus și tu aportul, nu pot să spun că nu. Eu sunt Reme și vă aștept și data viitoare să devenim experți în Arta Gustului, în Arta Supei.

Ingrediente

  • 1 kg de roșii
  • 2 tije de țelină verde
  • Sare și piper
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 200 ml suc de roșii
  • 40 g parmezan
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cubuleț supă de legume
  • ierburi aromatice proaspete (busuioc, oregano, cimbru)
  • opțional: 50 ml smântână min.30% grasime
  • crutoane pentru decor 

Mod de preparare

Pasul 1

Se taie roșiile în felii, iar tijele de țelină în bucăți și se așază într-un vas termorezistent. Ingredientele se stropesc cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice. Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30 de minute. După 30 de minute, se adaugă zahărul brun și se mai lasă încă 10 minute la 220 de grade în cuptor.

Pasul 2

 Toate ingredientele, alături de apă (având grijă să nu se depășească limita maximă) se adaugă apoi în Soupmakerul Clarity și se selectează butonul Smooth, pentru supă cremă. Daca consistența e prea groasă, se mai adaugă apă sau se folosește butonul Blend, care trebuie ținut apăsat oricât ne dorim să amestecăm în plus compoziția. Când este gata, supa se toarnă în boluri și se decorează cu parmezan ras fin și cu crutoane.



Distribuie

CELE MAI NOI INSPIRAȚII

Cozonac la mașina de pâine – Simplu și pufos

Descoperă rețeta ideală de cozonac la mașina de pâine, mai simplu decât ți-ai imaginat! Află cum se pregătește și de ce trucuri să ții cont!

6 idei de cadouri pentru casă care te ajută să salvezi timp în 2022

Mai avem la dispoziție doar câteva zile pentru a pregăti cadourile de Crăciun și Anul Nou pentru cei dragi, iar dacă vreți să evitați aglomerația din magazine, shopping-ul online vă ajută să găsiți un cadou potrivit pentru fiecare.

Cel mai bătrân fier de călcat funcționează de 80 de ani. Și nu a fost reparat niciodată!

Un vechi fier de călcat a trecut cu brio testul timpului și funcționează impecabil de peste 80 de ani. Este o moștenire de familie cu care se mândrește britanicul Chris West.

Supă de sfeclă The Black Lodge by Christina One

Supă de sfeclă The Black Lodge, creată de Christina One și preparată cu Soup Maker Total Control de la Morphy Richards.